TAEC
Image default
Horeca

4 Tips voor het kopen van horeca servies

Horeca servies aanschaffen brengt vaak een flinke investering met zich mee. Het gaat ook verder dan kiezen wat je leuk vindt. Het moet naast mooi ook praktisch zijn en handig in gebruik. Met je interieur bepaal je de sfeer en uitstraling van je zaak en je servies is daar een in het oog springend onderdeel van. Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van nieuw servies? Ga je voor design of klassiek? Ga je voor functionaliteit of uitstraling? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje.

 

  1. Kies voor duurzaamheid

Horeca servies wordt veel meer gebruikt dan het servies dat je thuis gebruikt. Daarom is het belangrijk om producten te kiezen die tegen een stootje kunnen en niet binnen de kortste keren barstjes hebben of breken. Ook moet het servies wasmachine bestendig zijn en geschikt voor een professionele vaatwasser. Daarnaast kun je letten op hoe het servies gemaakt is; met duurzame materialen en aandacht voor het milieu. 

 

  1. Ga voor functioneel horeca servies

Functionaliteit is key in de horeca, dat geldt zowel voor meubilair als de spullen die op tafel komen. Let er bij de aanschaf van je servies op dat het naast mooi vooral ook functioneel is. Anders krijg je gegarandeerd spijt van je aankoop. Je personeel moet makkelijk met bijvoorbeeld meerdere borden kunnen lopen en je wil dat er zoveel mogelijk glazen of bakjes op je dienbladen passen. Servies dat stapelbaar en niet te zwaar is verdient de voorkeur. Dat bespaart ruimte en geeft een opgeruimde indruk in je zaak. Let er ook op het krasvrij is zodat het bij langer gebruik mooi blijft. 

 

  1. Pas de uitstraling aan aan je interieur

Je hebt ongetwijfeld veel aandacht besteed aan het interieur van je zaak en de juiste uitstraling. Laat dat vooral terug komen in de keuze van je horeca servies. Dat maakt je uitstraling helemaal af en geeft ook rust in een zaak. Het helpt je gasten om zich thuis te voelen en een fijne beleving te hebben. Zorg ook dat het past bij de gerechten die je serveert en dat het servies de opmaak van de gerechten accentueert. Veel chefs laten blauwe tinten aan zich voorbij gaan bij het servies omdat blauw wordt geassocieerd met een onsmakelijke kleur. Ga uit van less is more zodat je gerechten volledig tot hun recht komen.

 

  1. Trends in horeca servies

De afgelopen jaren zijn er veel trends voorbij gekomen op dit gebied. Steeds meer kleuren en materialen zijn beschikbaar. Van heel bont en ruw aardewerk tot klassiek simpel en vormen die je nog niet eerder zag. Pas ook hier je keuze aan aan de rest van de zaak. Is jouw onderneming hip en trendy dan willen de gasten dat ook op tafel terug zien. Heeft jouw zaak een wat meer klassieke inrichting dan past dat ook op tafel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor contrast te gaan en hip en trendy te combineren met klassiek en functioneel horeca servies. Voor welke stijl je ook kiest, kijk ook eens naar de gastronormbakken van HorecaRama!