Het inhuren van een cateraar gaat over meer dan alleen de kwaliteit van de maaltijd – cateraars moeten ook kalm blijven onder druk, efficiënt en grondig communiceren met een verscheidenheid aan mensen, het bedienend personeel beheren, flexibiliteit tonen, en anticiperen op problemen die zich kunnen voordoen. Alleen dan heb je de zekerheid dat je de beste catering in Barneveld treft. Wanneer je cateraars vragen stelt, aarzel dan niet om ook de moeilijke vragen te stellen. Je wilt er immers zeker van zijn dat het cateringbedrijf de ervaring en flexibiliteit heeft om aan jouw behoeften te voldoen. De beste catering in Barneveld is afhankelijk van de grootte van het evenement en de specifieke behoeftenDe beste catering in Barneveld is afhankelijk van de cateraar die je inhuurt en het aantal mensen dat je wilt uitnodigen. De cateraar moet de complexiteit van de service aankunnen. Soms heb je voorgerechten nodig die tijdens een cocktailuurtje worden geserveerd, een driegangendiner met bediening en een dessertmaaltijd. Andere keren heb je misschien een eenvoudig buffet nodig, of alleen lichte hapjes. De beste catering in Barneveld is dus cruciaal voor het welslagen van een evenement. Welke soorten catering zijn er?Er zijn twee algemene ‘soorten’ catering: – het eten wordt bereid in een keuken ter plaatse. – het eten wordt op een andere locatie bereid en bij het evenement afgeleverd. Daarnaast kunnen cateraars zich specialiseren in verschillende evenementstijlen:
Vragen die je zou moeten stellen aan cateringbedrijven over hun ervaring:– Bent u aangesloten bij de branchevereniging? – Welke evenementen met een soortgelijk thema of type heeft u in het verleden verzorgd? – Hoeveel evenementen boekt u per jaar? – Hoeveel evenementen catert u op de dag van mijn evenement? – Welke grootte van evenementen catert u het vaakst? – Hoeveel gasten kunt u ontvangen? – Bent u gespecialiseerd in een specifieke stijl van serveren? – Kunt u referenties geven van soortgelijke evenementen die u hebt gecaterd? – Zorgt u voor apparatuur, servies, linnengoed, enz. of moeten we dat elders huren? – Verstrekt uw bedrijf servies en zet het klaar? – Hoe lang heeft u nodig om alles klaar te zetten en af te breken? – Wanneer heeft u toegang nodig tot de locatie? – Biedt deze locatie voldoende toegang tot elektriciteit, water en koelruimte? – Met welke leveringslogistiek moeten we rekening houden? Houd bij het inhuren van een cateraar rekening met de locatie van het evenementDe locatie is van cruciaal belang. Houd rekening met de bedrijfslocatie van de cateraar en de afstand die ze zullen afleggen om jouw evenement te cateren. Als ze niet vaak evenementen in jouw regio bijwonen, kunnen ze problemen hebben met de locatie. Zoek een cateraar die de locatie kent of op zijn minst ervaring heeft met een vergelijkbare locatie. Als je een bedrijf kiest dat niet bekend is met jouw locatie, zorg er dan voor dat ze met de locatie kunnen werken. Je wilt niet dat de foodtruck die je hebt gehuurd niet door de smalle opritboog van de locatie kan of dat de elektrische aansluiting buiten niet genoeg stroom heeft. Vraag je locatie of ze al hebben samengewerkt met de cateraars die je in gedachten hebt. De voordelen van het selecteren van een cateraar die de locatie kent, zijn onder andere bekendheid met de lay-out van de locatie, de keuken en de voorbereidingsruimtes, en een goede samenwerking met het personeel van de locatie. |