TAEC
Image default
Bedrijven

Top 5 Soorten vlees voor op de barbecue

1 Bife de lomo

Als je aan Argentinië denkt, denk je dan aan Messi of denk je aan vlees? Waarschijnlijk aan het tweede na het lezen van deze nummer een tip. Als je opzoek bent naar ‘het perfecte stuk vlees’ zoek dan niet verder dan bife de lomo. Het Argentijns stuk ossenhaas ook wel bife de lomo genoemd gaat perfect gepaard met een glaasje rooie wijn.  

 

2 Ribeye

Zoals de naam al zegt wordt ribeye gesneden uit het ribstuk van een rund. Ribeye is vol van smaak maar iets steviger dan je gemiddelde steak. Het tweede deel van zijn naam heeft hij te danken aan het vetrandje dat door de steak loop. Dit lijkt met behulp van een beetje fantasie op een oog.

 

3 Kip

Met oog op je recente sportprogressie mag een bom van eiwitten niet ontbreken in je vleesvoorraad. Om je kip lekker te maken moet je zorgvuldig zijn in het uitkiezen van je kruiden. Kruiden is de grondlegger van een lekker stukje kip. Naast de smaak moet de textuur ook aangenaam zijn. Niemand houdt van een groot, droog stuk kip. Kies er daarom voor om je kip te breiden in aluminiumfolie. Afhankelijk van het gewicht laat je de kip een aantal minuten op de barbecue of zelf in de oven warm worden tot een temperatuur van ongeveer vijfenzestig graden.

 

4 Hamburger

Een lekkere sappige hamburger mag niet ontbreken, zeker niet wanneer je zelf broodjes en groente hebt om een burger samen te stellen. Bak een hamburger tot de binnenkant niet meer roze kleurt. Combineer de burger met vers gewassen groente voor een frisse bite. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, kun je de broodjes voor enkele seconden grillen voor extra crunch.

 

5 Zalm

Zalm zit boordevol eiwitten en is bovendien rijk aan omega-3. Evenals de kip is de smaak van de zalm ook sterk afhankelijk van de gekozen kruiden en bereidingswijze. Net als de kip is het ideaal om zalm in te wikkelen in een stuk aluminiumfolie met kruiden, olijfolie en een snufje zout. Voor extra smaak kun je tijm en of rozemarijn toevoegen. Grill de zalm totdat hij lichtroze van kleur is.