TAEC
Image default
Aanbiedingen

Alles over bewindvoering

Bij welvarende mensen of mensen in de schulden wordt er weleens vaker gesproken over een bewindvoerder. Maar wat is een bewindvoerder eigenlijk? In dit artikel lees je alles over bewindvoering. Met name wat het is, de verschillende vormen van bevindvoering, en ook hoe jij een bewindvoerder kan aanvragen.

Wat is bewindvoering

Zoals de inleiding al aangeeft heeft bewindvoering betrekking op mensen die veel of juist heel weinig geld hebben. Om een concretere doelgroep vast te stellen: mensen boeven de 18 jaar die begeleiding nodig hebben in het beheren van hun financiën. Deze beslissing wordt beoordeeld door een rechter. Hij kijkt naar de grootte van de schulden, het uitgavenspatroon en het inkomen. Op basis van deze gegevens oordeelt hij of een bewindvoerder wel of niet noodzakelijk is. Het voordeel van een bewindvoerder is dat je geholpen wordt zodat je je financiële zaken op orde kunt krijgen. Het nadeel is dat je niet zonder toestemming je geldzaken kunt beheren. Dit levert vaak problemen op.

Verschillende soorten bewindvoering

Er zij twee vormen van bewindvoering: een ‘wsnp-traject’ en een ‘beschermingsbewind’. Wsnp staat voor: Wet schuldsanering natuurlijk persoon. Het is een wettelijke regeling voor mensen met een schulden die zodanig hoog is dat ze een bewindvoerder nodig hebben. Het gaat om schulden waarvan de rechter niet verwacht dat ze af te lossen zijn binnen 3 tot 5 jaar. Bij een beschermingsbewind worden mensen geholpen met verslechterde geestelijke of lichamelijke gesteldheid. Denk hierbij aan ouderen met bijvoorbeeld vormen van dementie.

Zo vraag je een bewindvoerder aan

Je kunt doormiddel van een aantal klikken een online aanvraagformulier invullen. Deze aanvraagformulieren kunnen gevonden door doormiddel van een snelle Google search. Zoek bijvoorbeeld naar ‘bewindvoering Amersfoort’ voor een bewindvoerder bij jou in de buurt. Na het invullen van een aanvraagformulier stuur je hem op naar de rechter. De rechter doet vervolgens een uitspraak. Hier kun je na 3 maanden in hoger beroep tegen gaan wanneer je het niet eens bent met de uitspraak.

https://svsbewindvoering.nl/bewindvoering-amersfoort/