TAEC
Image default
ZZP

Wanneer ben je een echte zzp’er?

Ben je begonnen als zzp’er? Dan wil je daar natuurlijk alles over weten. Via ZZPvergelijker.nl lees je alles wat jij als zzp’er nodig hebt, maar wanneer ben je ook ‘officieel’ zzp’er?

– je verschillende opdrachtgevers hebt voor wie je opdracht uitvoert

– zelfstandig, dus alleen, een bepaalde opdracht waarin je gespecialiseerd bent, uitvoert – tegen betaling van een bedrag dat vaak afgeleid wordt van een uurtarief. Je hebt je

– als zzp’er ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel van wie je

– ook een btw-nummer kreeg hetgeen je aanmelding bij de belastingdienst, impliceert. Vanaf dat moment mag je

– je als zzp’er profileren ongeacht de ondernemingsvorm (eenmanszaak, firma, coöperatie et cetera) waarvoor je gekozen hebt.

– je hebt tevens geen personeel, bent alleen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het bedrijf, je activiteiten zijn gericht op het maken van winst en je draagt tevens alle eventuele risico’s die voortvloeien uit je werkzaamheden.

Kortom je mag jezelf een zzp’er of freelancer noemen indien je je werkzaamheden niet in een werknemer- werkgever verhouding verricht.  Je bent je eigen baas, werkend vanuit je eigen inzichten.

In een goed lopend bedrijf komt ook de persoonlijkheid van de ondernemer vaak tot uiting. Hij implementeert het in de vorm van zijn missie, visie, doelstellingen en strategieën, eerst in zijn bedrijfsplan, waarna het tijdens de bedrijfsvoering tot uiting wordt gebracht. Hierdoor weet zo een bedrijf zich te onderscheiden van ondernemingen in dezelfde branche. Door hun onafhankelijke positie kunnen vooral zzp’ers, hun onderneming naar eigen inzichten, vormgeven. Het gaat dan niet alleen om de kleuren die ze kiezen voor hun bedrijf, maar ook om de praktisch zaken die hun bedrijf op rolletjes laten lopen

Neem daarnaast ook echt je persoonlijke competenties onder de loep: Dit vereist eerlijkheid. Zal je namelijk in staat zijn om genoeg tijd in je bedrijf te stoppen waardoor je voldoende inkomen genereert? Heb je schulden en kan je deze vlot aflossen? Of is de kans groot dat je deze veelal niet aan je bedrijf gerelateerde lasten op je bedrijfskapitaal zal afwenden? Indien je al met financiële problemen zit is de kans groot dat je een negatief saldo op je rekening krijgt, hetgeen kan leiden tot boeterente of het beëindigen van je zakelijke rekening door de bank.

https://www.taec.nl/zakelijke-dienstverlening/