Je hoeft geen opleiding of cursus gevolgd te hebben om een bouwtekening te maken. Je kan in een paar stappen aan dezelfde eisen voldoen. Er zijn in totaal zes fases om een bouwtekening te maken.
Voordat je een schetsontwerp gaat maken moet je van tevoren wel een aantal onderwerpen bespreken. Je vraagt waarom iemand wilt verbouwen? Hoe je de ruimte zou willen gebruiken? Wat je exact zou wilt verbouwen? Hoe je zou willen dat het eindresultaat eruit komt te zien. Welke materialen zou je willen gebruiken? Zijn er voor dit bouwproject vergunningen nodig? Deze vragen vormen vervolgens de basis en structuur van het bouwtekening. Mocht de bouwtekening toch niet kloppen dan kan je het nog hertekenen en met de revisie verder gaan. Waarvoor hebben mensen een bouwkundig tekening nodig?– Jouw verbouwwensen worden beter overgebracht – Een bouwtekening van jouw huis helpt je voldoen aan de regelgeving – Jouw huis tekenen verhoogt de kwaliteit van de verbouwing – Een bouwtekening van jouw huis zorgt voor een snellere verbouwing – Een bouwtekening voorkomt discussies over meerwerk – Een bouwtekening van jouw huis verkleint het risico op bouwfouten
Als je bij fase 1 alle onderwerpen hebt besproken dan kan je op basis van die antwoorden al een voorlopig ontwerp schetsen. De feedback wordt dan meegenomen, gedurende de bouw wordt er ook gekeken of alle materialen beschikbaar zijn of dat er aanpassingen hierin nodig zijn. Niks is definitief, er kan ook een revisie getekend worden.
Bij het definitieve ontwerp zijn alle eisen van het bouwbesluit verwerkt. Als dit ontwerp is gemaakt dan zou je dit eventueel direct kunnen doorsturen naar de gemeente. Pas bij toestemming van de gemeente kan het bouwproject van start gaan. Is dit niet het geval dan moet je een revisie tekenen.
Een bestektekening is technisch van aard. Dit wordt ook wel technisch ontwerp genoemd Meestal maakt een aannemer een offerte aan de hand van deze tekening.
Op een werktekening staan alle details die nodig zijn om een bouwwerk te maken.
Revisie bij revisietekeningen houdt in dat alle bouwkundige wijzigingen worden verwerkt. |
https://turboonderdelen.nl |