TAEC
Image default
Bedrijven

De belangrijkste onderdelen van online marketing

De belangrijkste onderdelen van online marketing

Er zijn allerlei takken van sport binnen online marketing, net zoals dat bij offline marketing zo is. Je hebt daar flyers en billboards, tv- en radio, en ga zo maar door. Online is dit dus hetzelfde, maar zien die verschillende onderdelen er natuurlijk anders uit. Ben je benieuwd hoe dan precies? Lees dan vooral door, want daar gaan we in dit artikel op in.

SEO

Eén onderdeel van online marketing dat altijd al relevant is geweest, is SEO, ofwel zoekmachine optimalisatie. Op basis van drie verschillende pijlers, content, techniek en autoriteit, wordt er vanuit SEO gewerkt aan de vindbaarheid van specifieke webpagina’s in de gratis zoekresultaten van Google. Dit vormt een waardevolle toevoeging aan de marketing funnel, omdat ontzettend veel mensen via deze weg bij bedrijven of organisaties uitkomen.

SEA

SEA draait net als SEO om de zoekresultaten van Google, maar dan het betaalde deel. Dit zijn de advertentievormen die altijd bovenaan de pagina van de zoekresultaten worden weergegeven. SEA staat voor Search Engine Advertising en vormt, net als SEO, een van de belangrijkste onderdelen van online marketing. Campagnes met SEA leveren vaak een mooie return on investment op en zijn voor een veelvoud van bedrijven, producten en diensten dus een goede manier om het advertentiebudget in te zetten.

Social

Met Social bedoelen we social advertising. Ontzettend veel mensen, over de hele wereld, maken iedere dag gebruik van social media. Op de meeste platformen, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Pinterest, kun je dan ook een advertentieomgeving vinden. Hier kun je als bedrijf tegen een bepaalde prijs een campagne inzetten om de bezoekers van het platform mee aan te spreken en naar je website te lokken. Sommige platformen hebben zelfs een geïntegreerde plek waar je je producten aan kunt bieden. Met name voor retailers is dat dan ook een interessante kans.

CRO

Wanneer 100 mensen een website bezoeken, en 2 mensen daarvan iets kopen, dan is het conversiepercentage 2%. Met CRO proberen we dat percentage op te schroeven. Bij 100 bezoekers valt het effect mee, maar stel je nu eens voor dat je 10.000 bezoekers hebt. In plaats van 200 verkopen heb je er bij een stijging in het conversiepercentage van 1% al 100 extra verkopers, ofwel 50% meer! Hoe meer bezoekers, hoe interessanter CRO dus wordt. Deze tak van sport bestaat uit allerlei verschillende technieken om dat percentage op te schroeven en wordt met name door de grotere bedrijven veelvuldig ingezet om het maximale uit hun website te halen.

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – SEO & linkbuilding bureau.