TAEC
Image default
Eten en drinken

De lekkerste traditionele Chinese gerechten

Tegenwoordig krijg je bij je plaatselijke Chinees helaas steeds meer te maken met de ‘vernederlandsing’ van de Chinese keuken. De echte traditionele smaken die helemaal uit China zijn overgevlogen zijn nog maar nauwelijks terug te vinden. Nog maar een handje vol restaurants doet zijn best om deze smaken te bewaren. In deze blog vertellen wij je wat deze smaken zijn en welke gerechten daar heerlijk bij passen!

Kip Kung Pao

We beginnen met een heerlijk Chinees roerbak gerecht. Allereerst proeft dit gerecht best pittig, door de toevoeging van Spaanse peper. De hoofdsmaak heeft toch zoete en zure tinten waardoor het perfect in balans is. Kip is het belangrijkste onderdeel in dit gerecht, maar door de toevoeging van pinda’s en gedroogde chili ontstaat een knapperige en frisse smaak. Dit gerecht is heerlijk te combineren met rijst en noedels.

Hot pot

Dit is een erg populaire manier van koken en eten in China. In Nederland kennen we het onder een iets andere term, namelijk fondue. De Chinese variant bestaat uit een soep op water basis, hierin wordt het vlees aan tafel gekookt. Door vervolgens kruiden en specerijen aan de soep toe te voegen krijg je een enorme variatie aan smaken.

Dumplings

Deze trend is jaren geleden vanuit China komen overwaaien en is erg populair. Het gerecht bestaat uit een vleesvulling, meestal rundvlees of kip, en groente. Dit wordt in een dun laagje deeg gestopt en vervolgens in water gekookt. Je kunt ze ook stomen of braden. Het leuke van dumplings is dat je ze kunt vullen met alles wat jij lekker vindt, dus ga vooral experimenteren!

Heb jij nou honger gekregen na het lezen van deze blog? Ga dan snel langs bij je lokale Chinees in Beek, waar je deze heerlijke gerechten kunt bestellen!