TAEC
Image default
Woning en Tuin

Inbraakbeveiliging is makkelijk

Hierbij moet echter worden opgemerkt dat er geen 100%, geen absolute bescherming tegen inbrekers is, maar dat er wel verstandige maatregelen zijn om het risico op inbraak laag te houden. Uw eigen veiligheidsbewustzijn en gepast gedrag helpen inbraken te voorkomen.

 



 

Veiligheidsbewust gedrag is voor de handliggend:

Bij het verlaten van het huis, moet de deur altijd op slot het maakt niet uit hoe lang je wegblijft. Hetzelfde geldt voor ramen, balkon- en/of terrasdeuren.

Heb je er ooit aan gedacht om de reservesleutel onder de deurmat te verbergen? Vergeet dat! Verberg de sleutel nooit buiten.

Als u een sleutel verliest, moet u altijd het beslag van de deur volledig vervangen bij voorkeur veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging. Let op de mensen in het huis of in de omgeving. Zijn er vreemden? Als mensen zich verdacht gedragen, informeer dan de politie. Sociale netwerken spelen tegenwoordig een belangrijke rol. In geen geval mogen er afwezigheden worden geplaatst. Bovendien moeten ramen en deuren mechanisch worden beveiligd, bijvoorbeeld door middel van een inbraak- en alarmsysteem.

Met hun hulp worden zelfs inbraakpogingen automatisch gemeld. Bovendien kan een alarm ook worden geactiveerd door een persoon in geval van gevaar. Om de inbreker te storen tijdens zijn “activiteit”, is het activeren van een alarmsysteem zeer effectief. Een sirene kan helpen om de dader bang te maken en weg te jagen, maar het kan ook leiden tot buren of andere voorbijgangers die zijn aandacht op hem vestigen.
 
Bij het achteraf inbouwen van een conventionele alarminstallatie moeten echter enkele bouwkundige maatregelen worden genomen als deze met bekabelde melders werken. Kabels moeten worden gelegd, muuropeningen, openingen en gaten worden gemaakt.